MWM Danmark er en interessegruppe for fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater, ergoterapeuter
og læger med interesse for manuelterapi.

Gruppen har ingen direkte relation til faggrupper eller fagpolitiske organisationer. Vores eneste mål er at fremme niveauet af manuelterapi i Danmark, ved at introducere og udvikle Brian Mulligans metode af Mobilisations With Movement, som til daglig bliver benævnt som Mulligan konceptet eller Mobilisations With Movement (MWM)

Med metoden har vi nu nogle fantastiske undersøgelses- og behandlings muligheder, samt en ny tilgang til fysioterapien. Det som er facinerende ved MWM er primært den øjeblikkelige virkning, som terapeuten og patienten oplever, når metoden er indikeret og udført af en kompetent terapeut og en involveret patient.  Resultater som ses i forbindelse med anvendelse af MWM er et sjældent syn når vi praktiserer almen eller klassisk manuelterapi, hvad enten vi bruger diverse former for træning, blødedeles behandling eller led mobilisering/ manipulation.

Hvilke mekanismer der resulterer i den øjeblikkelige effekt er stadivæk uafklaret.
Flere forskere beskæftiger sig med, at undersøge forskellige aspekter af Mulligans metode (MWM). Til dato er der flere videnskabelige studier som har påvist, at metoden er specielt effektiv til diverse kliniske situationer.
Bisset et al 2006 påviste, at MWM er bedre end injektioner eller ingen behandling for tennis albue. Ried et al 2008 påviste, at metoden er meget effektiv til behandling af svimmelhed som kan stamme fra nakken, Hall et al 2010 påviste gode resultater til selv-behandling af hovedpine. I 2019 forventes lovende resultater af et nyt dansk-australsk studie som omhandler behandling af håndledet efter fraktur.

Der er mange studier på vej og mit bedste gæt er, at metoden vil vise sig, som værende en af de bedste metoder til behandling, af de fleste kliniske situationer som vi møder i klinikken og i forbindelse med sportsskader. Metoden er specielt egnet til genetablering af bevægelighed på kort tid. Derfor er den også egnet for rehabilitering af sportsskader.

Man kan spekulere over hvad der egentligt giver metoden den styrke, men der er mange faktorer som sikkert spiller ind. For eksempel:

– Undersøgelse og behandling er smertefrit. Det er tiltalende for patienten, som har smerter i en længerevarig periode, og muligvis er nervøs for undersøgelse og behandling.

– Undersøgelse og behandling foregå i klart samarbejde med patienten. Der er tæt kommunikation om hele processen, og patienten er derfor ikke i tvivl om, hvad undersøgelsen og behandlingen indebærer. Klienten vil kunne mærke forskellen med det samme når behandlingsmetoden er relevant for klientens problem. 
Vi gør noget med klienten – ikke på klienten. Behandlingen indeholder ingen pludselige bevægelser, manipulationer mv.

– Undersøgelse og behandling er meget tæt relateret til patientens klager.
For eksempel: Klienten kan ikke løfte armen pga. skulder smerter. Metoden vil hurtigt kunne afsløre, om MWM til skulder kan give øget bevægelighed og mindre smerte i skulderen.

-Metoden giver mening for klienten, fordi klienten kan se og mærke en øjeblikkelig ændring, og opdage muligheden for at løfte armen, bøje ryggen, løfte en vægt eller løbe uden smerter.

Behandling med den form for manuel terapi (MWM) vil ofte give klare resultater inden for meget kort tid, oftest inden for 1-3 konsultationer. Dette er sjældent muligt ved brug af andre klassiske og oftest mere anvendte metoder.

MWM DK Gruppen bliv stiftet af Josef M Andersen i 2010 for at fremme kendskabet til metoden og give terapeuterne en mulighed for at dele deres tanker og erfaringer med metoden. Også for lettere at kunne holde terapeuterne orienteret om udviklingen af metoden, og dele klinik erfaring via billeder tekst og video materialer. MWM DK har nu over 1300 medlemmer, de fleste er fysioterapeuter men enkelte læger, ergoterapeuter, kiropraktorere og osteopater er vi også stolte af at have med.

Vores primære princip: Viden skal deles med andre. Viden som ikke deles med andre er ligegyldig viden!

Jeg er overbevist om at metoden er det bedste som er hændt i manuelterapi feltet i vores moderne tid.
MWM DK er nu den største interesse gruppe i manuelterapi i Danmark og det er der sikkert gode grunde til!

Josef M Andersen

  Tilmelding til MWM DK

  Dit navn (skal udfyldes)

  Din e-mail (skal udfyldes)

  Uddannelse

  Profilnavn på facebook

  captcha